Finnoonportilla jo tontti ja luvat valmiina – joukkorahoituksella rakennustyöt käyntiin

Julkaistu: 20.5.2016

rahoitusrakenne2-02Finnoonportin rahoituksen kokonaistarve on noin 8 miljoonaa euroa. Pohjan rahoitukselle tarjoavat tontti sekä rakennusluvat ja -suunnitelmat, jotka emoyhtiö Invo Future Oy on asettanut Kiinteistö Oy Finnoonportin omistukseen. Näiden apporttiluovutusten arvo on yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Invo Futuren omistajina ovat Kiinteistö Oy Finnoonportin hallituksen jäsenten lisäksi irlantilaisia sijoittajia. Tämän 1,4 miljoonan euron sijoituksen myötä Finnoonportin taustahenkilöt ovat sitoutuneet myös omalla riskillä hankkeeseen.

Kun tontti on näin Kiinteistö Oy Finnoonportin taseessa, sisältyy se myös joukkorahoitetun lainan vakuuteen. Tontin arvo on 1,1 miljoonaa euroa.

Joukkorahoituksella saatavalla pääomalla sekä sen rinnalle otettavalla vakuudettomalla lyhytaikaisella lainalla käynnistetään Finnoonportin rakennusvaihe. Näillä lähteillä katetaan yhteensä 2 miljoonan euron rahoitustarve, josta joukkorahoituksen osuus on vähintään 0,5 miljoonaa. Kun rakennustyöt ovat alkaneet, pääsee Finnoonportin tulevien huoneistojen myynti myös toden teolla käyntiin.

Jäljelle jäävä rahoitustarve katetaan huoneistojen myynnistä saatavalla pääomalla, sekä mahdollisella pankkilainalla. Tällä hetkellä huoneistoja on myytynä ja varattuna noin 600 neliömetrin edestä. Yhteensä Finnoonportissa tulee olemaan yli 4300 neliömetriä huoneistoalaa. Myytävänä ja vuokrattavana on myös 73 autopaikkaa, joiden koko on 15 neliömetriä.

Pankkilainan suuruus riippuu siis huoneistojen myynnistä ja myyntien aikataulusta. Pankkilaina on enintään 3 miljoonaa euroa. Mahdolliselle pankkilainalle on varattu kiinteistöstä vakuuksia 3,9 miljoonaan euroon saakka ensisijaisella vakuusasemalla. Kunnes pankkilaina otetaan, on joukkorahoittajien asema ensisijainen.

Finnoonportin joukkorahoitus käynnissä 16.6. asti. Vastineena kahden vuoden vakuudellinen velkakirja 7,0% korolla.

Lue lisää ja rahoita!