Finnoonportti on vain yksi – kokemusta riittää muista kiinteistöistä

Julkaistu: 30.5.2016

Nyt joukkorahoitettavan Finnoonportin toimitilakeskuksen taustahenkilöillä on vankka tausta kiinteistöliiketoiminnasta. Heidän kehittämänsä Finnoonportin kaltaiset kiinteistöt ovat markkinoitavana Peak Group Oy:llä, jossa myös Kiinteistö Oy Finnoonportin Raimo Jokinen toimii toimitusjohtajana. Olemassa oleviin kiinteistöihin voi tutustua Peak Groupin sivustolla.

Finnoonporttiin pätevät samat lainalaisuusdet kuin niihin yli pariinkymmeneen muuhun kiinteistöön, joista sen kehittäjillä ja urakoitsijalla, Lehto Group- konserniin kuuluvalla Rakennusliike Koivukoskella on kokemusta.

Viimeisimmät vastaavat tilat ovat valmistuneet Kehä III:n varrelle Espoon Koskeloon, sekä Pasilan pohjoispuolelle Helsingin Metsälään.

A2B:n tiloissa pyörii pienimuotoinen terminaali

Metsälän Niittyläntien päässä on molemmin puolin punatiiliset rakennukset toimitilojen suurine ovineen. 

Yhden ovista avaa kotimaisen kuljetuspalvelun A2B:n tomitusjohtaja Tero Kakko. Niittyläntiellä A2B:lla on kaksi toimitilaa, toinen toimistotilaksi ja varastointiin, toinen lähetysten järjestelyyn ja muuhun operatiiviseen toimintaan. Heidän kalustossaan on 28 biokaasuautoa, joiden polttoaine on peräisin kotimaisesta jätteestä, sekä kaksi tuulisähköllä kulkevaa autoa.

Ei ole yllätys, että lähettipalvelu antaa kiitosta Metsälän toimitilojen erinomaiselle sijainnille ja liikenneyhteyksille Tuusulanväylän, Hämeenväylän ja Kehä I:en kainalossa.

a2b_1


Naapurihuoneistossa toimii biokaasun tuotantomenetelmää kehittävä Ductor Oy. Heidän tilansa ovat näyttävät ja jopa jokseenkin häkellyttävät: jonkilainen sekoitus laboratoriota ja tuotantotilaa. Putket ja erilaiset säiliöt muodostavat seinustalle ja lattialle järjestelmällisen labyrintin. Toisessa kerroksessa on toimistohuone.

Lisäksi Niittyläntiellä on muun muassa siivousalan yrityksiä, ateriapalvelu, akustiikka-alan yritys, tuulilasien vaihtoon keskittyvä huoltamo, huolto- ja kunnossapitoyhtiö, sekä monia muita yrityksiä omintakeisine ja yksilöllisine tarpeineen.

a2b_sähköauto


Omat pienet ekosysteemit

Vaikka tilojen käyttäjillä ei lähtökohtaisesti tarvitse olla paljoakaan yhteistä, kiehtoo Jokista kiinteistöihin syntyvät yritysten pienet ekosysteemit. Joku pystyy aina olemaan avuksi toiselle ja joku tietää aina jonkun, joka asioita pystyy edistämään.

Finnoonportista on tehty varauksia noin 600 neliömetrin edestä, joten pientä osviittaa tulevista käyttäjistä on, mutta valtaosa huoneistokaupoista varmistuu vasta, kun rakennustyöt on saatu käyntiin.

”On hienoa ajatella, että kiinteistöjämme käyttävät etenkin pienet ja keskisuuret yritykset, joiden työllistämisvaikutus on Suomessa aivan valtava. Suurin osa Suomen uusista työpaikoista syntyy nimenomaan tämän kokoluokan yrityksiin”, Jokinen summaa.

Finnoonportin käyttäjiksi Jokinen odottaa pienyritysten lisäksi myös harrastajia ja kerhoja. Tämän takia pienimmät tilat Finnoonportissa ovat vain hieman yli 40 neliöisiä ja nekin on mahdollista puolittaa.

Tulevia finnoonporttilaisia odottavat toimitilan kestävät energiaratkaisut, joita he pääsevät hyödyntämään. Omaa energiaa tuotetaan puhtaasti aurinkoenergialla ja maalämmöllä. Kiinteistön käyttämä ostosähkö on EKOenergia-sertifioitua, eli ympäristöjärjestöjen asettamien kriteerien mukaisesti tuotettua.

Jokinen näkee uusiutuviin panostamisen mielekkäänä monelta kannalta, mutta myös markkinoinnillisesta näkökulmasta:”Uskon, että Finnoonportin uusiutuvan energian ratkaisut herättävät kiinnostusta ja toimivat näin myös etuna markkinoidessamme kohteita. Toivomme, että tulevat kiinteistön käyttäjät arvostavat oman puhtaan energian tuotantoa ja näkevät sen lisäarvona itselleen, mutta myös osaavat hyödyntää sitä oman liiketoimintansa markkinoinnissa.”

Finnoonportin joukkorahoitus käynnissä 16.6. asti. Vastineena kahden vuoden vakuudellinen velkakirja 7,0% korolla.

Lue lisää ja rahoita!