Joukon Voima allekirjoittaa Ilmastoveivi2019-vetoomuksen: vaadimme Suomea edistämään ilmastotavoitteiden kiristämistä

Julkaistu: 31.1.2019

llmastoveivi2019-kampanja kannustaa vetoamaan päättäjiin. Se on lopulta kansalaisen tärkein tehtävä ilmastotyössä.

Ilmastoveivin masinoimassa vetoomuksessa vaaditaan, että Suomi hyödyntäisi paikkansa tulevana EU:n puheenjohtajana ilmastotyön tavoitetason kiristämiseksi. Tässä ollaan oikeiden asioiden äärellä ja nämä pyrkimykset Joukon Voimassa innolla, mutta totisina allekirjoitamme.

Joukon Voimassa tavoitteenamme on innostaa ja sitouttaa ihmisiä kestävän kehityksen pariin tarjoamalla sijoitusmahdollisuuksia asiaa edistäviin hankkeisiin. Olemme onnistuneet paljossa, jos kauttamme sijoittaneet innostuvat vaatimaan muutosta myös muissa yhteyksissä. Kansalaisaktiivisuudella on nimittäin mahdollisuus vääntää suurimmat ja vahvimmatkin raiteet kohti uutta suuntaa.

Siksi on ilahduttavaa huomata, kuinka Ilmastoveivi-kampanja puhuttelee ihmisiä. Allekirjoitusten määrä kasvaa eksponentiaalisella vauhdilla, minkä lisäksi pyyteetöntä työtä kampanjan eteen tekee valtava parvi vapaaehtoisia.

Ilmastoveivi on pyrkimyksillään asian ytimessä. Suomella on EU:n puheenjohtajamaana erinomainen sauma lunastaa paikkaansa ”itseään suurempana ilmastotoimijana”, kuten pääministeri Sipilä on povannut kerta toisensa jälkeen. Jos kansa puhuu, poliitikot kyllä kuuntelevat. Ilman kansan aktiivisuutta Sipilä jatkaa mantraansa ilman painetta tekoihin.

Myös yritykset ja organisaatiot ovat ilahduttavan laajoin joukoin allekirjoittaneet vetoomuksen! Toivomme, että mukaan lähteneet tahot myös juurruttavat Ilmastoveivin tavoitteita omaan toimintaansa. Kaunopuheissa julistetut arvot ilman tekoja ovat vain heliseviä sanoja ja kärpästen surinaa korvissa. Nyt kun vetoomus on allekirjoitettu odotamme, että yritykset vievät entistä vahvemmin kestävää kehitystä osaksi ydinliiketoimintaansa – kaiken toimintansa leikkaavaksi arvoksi. On erinomaisen tärkeää, että yritykset sisäistävät ilmastotavoitteiden mukaiset arvot. Yritykset ovat poliitikojen lisäksi ilmastopainin raskassarjalaisia.

Vastuu merkittävimmistä ilmastoteoista ei ole yksilöiden vastuulla. Sen sijaan ohittamattomana velvollisuutenamme on vaatia parempaa ilmastopolitiikkaa. Tämän vuoksi Joukon Voimassa pyydämme ja rohkaisemme, että allekirjoitat Ilmastoveivi2019-vetoomuksen ja haastaisit muut tekemään samoin.

Jukka Kajan
toimitusjohtaja, perustaja

Lauri Neuvonen
hallituksen puheenjohtaja, perustaja

Juuso Lindgren
perustaja