Joukon Voiman kestävät joululahjavinkit 2018

Julkaistu: 10.12.2018

Lahjojen antaminen ja varsinkin niiden saaminen on erinomaisen mukavaa! Täällä Joukon Voiman pajalla rohkaisemme kuitenkin miettimään, mitä kaikkea lahjakonttiin lykkää. Jos ostaa vähemmän, laadukkaampaa, kestävämpää ja vieläpä tarpeeseen, on joulun vietto ja sen valmistelu varmasti hieman kestävämpää. Tässä tämän vuotiset vinkkimme kestävistä lahjoista joko ystävälle tai itselle!

 

Perustarpeita niitä tarvitseville, korkoa sinulle

Joukon Voiman hollantilaisen kumppanin, hollantilaisen Lendahandin tarjoamissa sijoituksissa keskitytään ennen kaikkea perustarpeiden tarjoamiseen niitä tarvitseville: koulutusta, vettä, sähköä, töitä… Sijoituskohteita on useita ja niissä korot vaihtelevat n. 3-7 % välillä.

Koodilla JOUKONJOULU ensisijoittajat saavat 25€ lahjan 50€:n minimisijoituksen jatkeeksi. Koodi on käypä helmikuun loppuun saakka.

 

 

Tee sijoitus energiaköyhyyden vähentämiseen

Toinen kansainvälinen yhteistyökumppanimme ruotsalainen Trine tarjoaa mahdollisuuden ehkäistä energiaköyhyyttä joukkorahoituksella. Heidän hollantilaislähtöiselle SolarNow-yhtiölle välittämällä rahoituksella mahdollistetaan aurinkosähköjärjestelmiä Ugandassa. Energiaköyhyys on Ugandassa valtava yhteiskunnallinen ongelma ja eriarvoisuuden aiheuttaja, sillä vain joka kahdeksannella ugandalaisella on keskimäärin käytössään sähköliittymä. Mikä parasta, saa sijoitukselle vähintään 4,25% koron kahden vuoden laina-ajalle. Lisäksi ruotsalainen kehitysyhteistyöorganisaatio Sida tarjoaa lainalle 60% takauksen.

Koodilla JOUKONJOULU enisisijoittajat saavat 20€ pesämunan. Minimisijoitus on 25€. Koodia ei voi käyttää lahjakorttia hankkiessa, joten joudut valitettavasti itse käyttämään tämän lahjan.

 

 

Jäähyväiset jätteelle

Meret hukkuu roskaan. Muovipakkaukset paketoidaan muovikääreeseen. Jäte on niin arkista, ettemme sitä osaa enää edes havaita. Otso Sillanaukee on kirjoittanut jätteettömästä elämäntavasta kirjan “Zero Waste – Jäähyväiset jätteelle” Ennen kaikkea kirja inspiroi miettimään omia kulutusvalintoja ja antaa vinkkejä matkalla vähäjätteiseen elämään.

Koodilla JOUKONJOULU saat 30% alennuksen listahinnasta kustantajan verkkokaupasta.

 

 

Vaatetusta kestävyyttä ja eettisyyttä vaalien

Vaateteollisuus on yksi suurimmista saastuttajista globaalisti ollen päästöiltään samoilla sijoilla laiva- ja lentoliikenteen kanssa. Alhaisen käyttöasteen huonolaatuiset vaatteet päätyvät lisäksi liian usein jätteeksi kierrätyksen sijaan. Onneksi kestävyyttä vaalivia ja eettisiä vaatebrändejä on olemassa ja suomalainen, vastuullisesti tuotettuihin ulkoilu- ja urheiluvaatteisiin keskittynyt verkkokauppa Weekendbee on tehnyt palveluksen meille kaikille kokoamalla parhaat vastuulliset urheiluvaatemerkit yhteen paikkaan. Weekendbeestä löydät ulkoilu- ja urheiluvaatteita valmistajilta, joilla eettisyys ja ekologiset arvot ovat strategian keskiössä ja jotka muun muassa ilmoittavat selvästi tuotannon alkuperän.

Koodilla BEEGIFT saat 15% alennuksen yli 50€ lahjakortista Weekendbee-verkkokauppaan.

 

 

Pala suota

Soiden ennallistaminen on yksi kustannustehokkaimmista tavoista hillitä ilmastonmuutosta, sillä luonnomukainen suo sitoo hiiltä ilmakehästä erinomaisen tehokkaasti. Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Koneen Säätiön mahdollistamassa palvelussa voit rahoittaa soiden luonnonmukaistamista ja seurata aikaansaamasi entisöinnin vaikutusta. Onko kauniimpaa tapaa kertoa ”minä välitän sinusta” kuin suomätäs?

Voit tehdä sijoituksen suohon Hiilipörssi-palvelussa ja tulostaa itse lahjakirjan. Lahjan saaja saa “osakekirjan” suopalastaan myöhemmin Hiilipörssiltä.

 

 

Kuukausittaiset kestävyysvinkit kalenterista

Joukon Voiman joukkorahoittama Spark Sustainability on tehnyt yhdessä suunnittelija Mya Rydmanin kanssa kalenterin, johon on koottu vinkkejä kestävään elämäntapaan jokaiselle kuukaudelle. Kalenterin antamisen lisäksi Spark ja Mya kehottavat antamaan lahjaksi sitä arvokkainta: aikaa toiselle.

Kalenterin ja kortteja voit ostaa täältä.

 

 

Sienet, ystävämme

Helsienen osterivinokkaiden kasvatussetit olivat viime vuoden joululahjalistamme ehdoton hitti, joten ei tässä nyt hyvää kannata lähteä vaihtamaankaan. Omat ruokasienet saat kasvamaan kahvinporoissa.

JoukonJoulu18-koodi tarjoaa sinulle 15% alennuksen kaikista Helsieni-verkkokaupan tuotteista.