Joukon Voiman kestävät joululahjavinkit

Julkaistu: 24.11.2017

Kerskakuluttaminen, kertakäyttötalous ja turhakkeet. Siinä aikamme vitsauksia, jotka kuormittavat ympäristöämme kestämättömällä tavalla.

Hiljattain vietettiin globaalia kulutusjuhlaa Black Fridayta ja pian jo joulua, mikä ei nykymuodossaan juurikaan kulutusjuhlasta eroa. Listasimme Joukon Voiman suositukset joululahjoiksi, joilla ilahdutat niin itseäsi kuin saajaa, sekä osallistut taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.


Aurinkoenergiaa Keniaan

Jos haluat antaa jouluksi vaikuttavan lahjan, ei sinun tarvitse pidemmälle etsiä. Joukon Voiman ja Trinen yhteisprojekteissa taistellaan energiaköyhyyttä vastaan rahoittamalla aurinkovoimaa kehittyville markkinoille. Vastineeksi sijoitukselle maksetaan korkoa ja se saa aikaan sosiaalista, ympäristöllistä ja taloudellista hyvinvointia.

Tällä hetkellä käynnissä on kaksi Keniaan suuntautuvaa kampanjaa, joista toisessa rahoitetaan aurinkoenergiaa myyviä naisyrittäjiä (Kakamega), toisessa alkuinvestointia pienaurinkojärjetelmien hankkimiseksi (Kathiani)

Luo lahjakortti, jolla lahjan saaja voi tehdä sijoituksen.

Anna lahjan saajalle matkaan vielä voucher-koodi, jolla hän saa ylimääräisen 10€:n pesämunan sijoituksen pohjalle: JOUKONVOIMA17


Puhtaita ajokilometrejä EkoRentiltä

EkoRentilta saa käyttöön sähköauton tuntipohjaisella hinnoittelulla. EkoRentin joulukampanjassa voit antaa lahjaksi ajotunteja ystävällesi tai mikset myös itsellesi. Mitä enemmän ajotunteja kerralla hilloat, sitä kovemman alennuksen saat.

Palvelupisteistä Viikki, Teurastamo ja Hietalahti ovat joukkorahoittajien mahdollistamia.

Tutustu EkoRentin joulukampanjaan


Coston lakki – reilu lakki

Costo käyttää tuotteissaan tekstiili- ja huonekaluteollisuuden ylijäämäkankaita sekä eettisesti tuotettua villaa. Vastuullisuus näkyy muussakin yrityksen toiminnassa. Se näkyy esimerkiksi siinä, ettei yritys tavoittele lisämyyntejä sesonkien mukaisia summittaisia alennuksia viljelemällä, vaan pitää mielummin huolen, että ajattoman tyylikkäiden lakkien ja hattujen tekijöille ja tuottajille maksetaan reilu korvaus. Tämän vuoksi tässäkään ei ole saatavilla alennuskoodia. Respect.

Lakkiostoksille


Huili kestävämpää elämää

Hektisen joulun lahjaksi sopii kestävään elämäntapaan innostava Huili-lehti, jota tekijät kutsuvat itse ”rytmiltään rauhalliseksi aikakauslehdeksi”. Anna lahjaksi joko klassisesti kestotilaus tai valitse jokin toimituksen koostamista joulupaketeista.

Huili-kauppaan

Voucher-koodilla JoukonJoulu17 saat Huilin kestotilauksen 10%-alennuksella.


Kasvata omat ruokasienesi

Helsieni rahoitti kauttamme sieniviljelmän, jossa kasvatetaan nyt parikymmentä kiloa osterivinokkaita viikossa – lähialueen ravintoloilta saaduissa kahvinporoissa tietysti. Osterivinokkaiden kasvatusta pääsee harrastamaan myös omin päin, omissa kahvinporoissa. Helsienen verkkokauppa tarjoaa laajan kattauksen erilaisia tuotteita ruokasienien kotikasvatukseen:

Helsieni-verkkokauppaan
Voucher-koodilla -15% alennus StarterKit ja GrowKit XL-tuotteista: JoukonJoulu


Ilmastokirja Hyvän sään aikana

Tietokirja, joka synnytti uuden genren: ilmastojournalismi. Näkemyksellistä tekstiä 320 sivun verran ilmastonmuutoksesta Suomen kannalta, realistisesti ilman skandaalinhakuisuutta. Kanava-tietokirjapalkinnon voittanut Hyvän sään aikana on myös tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas! 

Osta kirja 

Voucher-koodilla -15% alennus: JoukonJoulu 

 


Valot päälle – Kansantajuista tietoa energiasta

Tietokirjailijaksi heittäytyneen energia-aktiivi Tuomas Vanhasen kirjan tavoitteena on tarjota puolueetonta tietoa energiasta. Kirja on vieläpä kirjoitettu siten, että ammattijargon loistaa poissaolollaan ja tieto on mahdollisimman helposti ymmärrettävää kenelle tahansa. Valot päälle tarjoaa vinkkejä, joilla voi tehdä oman osuutensa taistelussa ilmastonmuutosta kohtaan. Lue arvostelu!

Valot päälle on saatavana niin aineettomana äänikirjana kuin kouriintuntuvammassa perinteisessä formaatissa.

Osta kirja


Pelasta talvet tyylillä

Joukon Voiman yhteistyökumppani Protect Our Winters kampanjoi ilmastoasialla talvien pelstamiseksi. Organisaation vaikuttajina on huipputalviurheilijoita, sekä muita talven ystäviä. POW-tekstiilejä ostamalla tuet kampanjaa sekä saat lahjan saajan yksinkertaisesti näyttämään todella coolilta. POW-vaatteet on valmistettu joko kierrätystekstiileistä tai luomupuuvillasta.

POW-verkkokauppaan