Lehto Groupin tavaramerkkejä ovat vakaus ja ennustettavuus

Julkaistu: 15.6.2016

Finnoonportin rakennustyöt ovat kokeneissa käsissä Lehto Groupin ollessa vastuussa urakoinnista. Lehto Groupilla toimitilarakentamisen hankekehityksestä vastaava Tomi Koivukoski nojaa tuolissaan ja katsoo katon rajaan virkistäen muistiaan:”Kyllä se oli 2000-luvun alussa, kun Finnoonporttia rakennuttavan Raimo Jokisen kanssa teimme ensimmäiset projektit. Alkaa yhteistyössämme olemaan jo melkoinen rutiini!”, Koivukoski naurahtaa. ”Uusien projektien alussa molemmat jo tiedetään, että asiat sujuvat kuten on sovittu.”

Ennustettavuus onkin Lehto Groupin toimintaperiaatteissa avainasemassa. Maine budjetin ja aikataulujen pitävyydestä on vahva. Tämä perustuu Lehto Groupin hyödyntämään niin kutsutun talousohjatun rakentamisen malliin. Rakennuttaja ja urakoitsija tekevät yhden sopimuksen, joka kattaa kaiken suunnittelusta urakointiin. Tällöin urakoitsija pystyy pitämään asiat omissa käsissään, tekemään alihankinnat tuttujen kumppanien kautta ja toteuttamaan koko hankkeen vakiintuneisiin toimintamalleihin nojaten. Kokonaisvastuu urakan sujumisesta sovitun mukaisesti on urakoitsijalla.

Hartioihin lisää leveyttä

Viime aikoina Lehto Group on ollut monien huulilla kaikki odotukset rikkoneen pörssilistautumisen myötä. Vaikka Lehto on ollut tunnettu toimija jo pitkään, on tunnettuus ja yleinen julkisuus aina hyvästä. Yhteistyötarjouksia ja muita yhteydenottoja onkin tullut kiihtyvällä tahdilla. Koivukosken mukaan listautumisen suurin anti on, että yrityksellä on entistä leveämmät hartiat vastata heille suunnattuun kysyntään.

Resursseja tarvitaankin, sillä urakoitavia kohteita riittää koko Suomen leveydeltä ja pituudelta. Rakentamisen trendit päivittyvät, joten uudisrakentamista riittää tehtäväksi jatkuvasti. Koivukosken mukaan tällä hetkellä toimitiloilta vaaditaan ennen kaikkea muokattavuutta ja kokoa.

Uusiutuva energia marginaalista valtavirtaan

Vielä viisi vuotta sitten maalämpöpumppuja Koivukosken vetämissä hankkeissa oli vain parissa prosentissa. Nyt maalämpöjärjestelmän löytyminen kiinteistöistä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Samankaltaisia viitteitä on ilmassa parhaillaan aurinkosähköön liittyen. Aivan yhtä rivakkaa yleistymistä Koivukoski ei aurinkovoimalle ennusta kuin mitä maalämmön kanssa on koettu, mutta merkittävää aurinkovoiman suosion kasvua on tiedossa satavarmasti.

Koivukoski sanoo, että Lehto Groupilla on aina pyrkimys edistyksen etulinjaan. Uusiutuvan energian tarjoaminen osana palveluarsenaalia on myös kilpailuetu. ”Maailma muuttuu kovaa vauhtia. Pitää olla valmis vastaamaan uusiin virtauksiin”, Koivukoski summaa alalla menestymisen edellytyksiä.

Finnoonportin joukkorahoitus käynnissä 16.6. asti. Vastineena kahden vuoden vakuudellinen velkakirja 7,0% korolla.

Lue lisää ja rahoita!