Liiteri auttaa säästämään rahaa ja tilaa!

Julkaistu: 11.12.2016

Minkälaisia säästöjä voit tehdä, kun ei tarvitse ostaa ja omistaa vaan voit vuokrata tarvitsemasi? Vuokraamalla työkalut ja -välineet Liiteristä säästät rahan lisäksi tilaa, kun laitteet eivät ole täyttämässä nurkkiasi. Säästät luontoa, koska yhden laitteen tiivis käyttö on paljon resurssiviisaampaa kuin monen laitteen vähäinen käyttö. Tässä tekstissä säästöjä lasketaan kahden yksinkertaisen esimerkin avulla.

Tilan ja rahan säästö Maija ja Matti Meikäläisen perheelle, kun he ostamisen sijaan vuokraavat Liiteristä. Esimerkkinä tekstiilipesuri:

Maija ja Matti Meikäläinen käyttävät tekstiilipesuria kuten useimmat eli korkeintaan kaksi kertaa vuodessa (joulu- ja kevätsiivous) pestessään sohvan ja sängyn. Tekstiilipesurin ostohinnalla he voivat vuokrata pesuria Liiteristä 6 vuoden ajan (mikä on kolminkertainen aika laitteen takuuseen eli kahteen vuoteen verrattuna).

 

taulukko1-01

 

Käyttövalmiin tekstiilipesurin koko on 37cm x 29cm x 47cm eli laite vie n. 0,1 neliötä. Kun asuntojen neliöhinta Helsingin Vallilassa, jossa Maija ja Matti asuvat on 5000€/m2, omaksi ostetun tekstiilipesurin säilytystilan arvo olisi 500€. Mikäli he vuokraisivat asunnon 25€/m2/kk, pelkkä 299 €:n tekstiilipesurin säilytys maksaisi heille 30€ vuodessa. Pelkällä laitteen säilytyshinnalla he siis voisivat vuokrata pesurin, tilan kotona voi käyttää muuhun ja rahaa jäisi vielä ylikin!

 

taulukko2-01

 

Sen sijaan, että ostat joululahjaksi työkalusarjan tai porakoneen, anna lahjaksi käyttöoikeus Liiteriin. Joukkorahoita aineettomat joululahjat itsellesi tai tutulle: www.joukonvoima.fi/liiteri