Rakennetaan energiatehokkaampi ja ympäristöystävällisempi Helsinki!

Julkaistu: 23.8.2015

Miten kaupunkisuunnittelu vaikuttaa energiankäyttöön? Kaupungeissa asuu ja työskentelee ihmisiä tiheästi; kaupunkien energiankäyttö on suuri ja pienellä pinta-alalla syntyy paljon päästöjä. Toisaalta kaupungeissa on mahdollista järjestää tehokkaasti toimiva joukkoliikenne, tarvittavat palvelut voivat olla kävelymatkan päässä ja rakennusten lämmitys voidaan toteuttaa kaukolämmöllä. Päivitys.

IPPC:n mukaan 76 % maailman energiankäytöstä tapahtuu kaupungeissa, ja usein väitetäänkin, että suurimmat energiatehokkuustoimenpiteet ja päästövähennykset tulisi tehdä kaupungeissa. VTT:llä tutkitaankin tällä hetkellä sitä, mitkä ovat kaupunkien roolit energiankäytössä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa täällä Pohjoismaissa. Helsingin kaupunki myönsi Iso Roobertinkadulle puoli miljoonaa euroa, jotta kadusta voidaan tehdä ilmastonmuutoksen torjunnan pilottiprojekti. Hankkeen nimi on Ilmastokatu 2015 ja tavoitteena on esitellä kaupunkien ilmastoratkaisuja keskeisellä paikalla pääkaupungissa. Nyt sallitaan luovuutta! Joukon Voima aikoo olla vahvasti mukana Iso Roban projektissa – ja sinä voit olla mukana päättämässä miten! Tämä on koko Joukon projekti! Joukkorahoitetaanko LED-valaisimet kadulle? Vai aurinkopaneelit talojen katoille? Aurinkopaneeleilla katetut terassit ravintoloiden eteen? Ja miten asumisesta ja arjesta voisi tehdä entistä ympäristöystävällisempää? Liity keskusteluun twitterissä tai facebookissa! Nyt rakennetaan se parempi kaupunki – Tehdään yhdessä joukon voimin Suomesta ilmastonmuutoksen torjunnan kärkimaa!

Ja Iso Robahan on kuin Joukon Voiman toinen koti: täällä asuu yksi tiiminjäsenistä!

PS. Tänä viikonloppuna järjestetään Sun Roba–kaupunkifestaria – käy nauttimassa musasta, ruoasta, tanssista ja hyvästä seurasta Iso Roballa lauantaina 12 ja 22 välisenä aikana! Festivaali tuo esille kaupunkielämän parhaat puolet. Joukon Voima reissailee muualla maailmalla mutta on hengessä mukana!

Lue uutinen Ilmastokatu 2015 –hankkeesta

Jukka Kajan

Joukon Voima