Sijoita sinne, missä se merkitsee: Joukon Voima ja Lendahand yhteistyöhön

Julkaistu: 4.10.2018

Hollantilainen Lendahand ja Joukon Voima aloittavat yhteistyön tarjotakseen suomalaisille mahdollisuuden sijoittaa kehittyvien maiden pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Rahoituksen avulla saadaan luotua kestäviä työpaikkoja, millä on merkittävä vaikutus köyhyyden lievittämisessä.  Yhteistyön myötä aukeavat sijoitusmahdollisuudet ovat näin vastaus tiedostavien sijoittajien luomaan vahvistuvaan kysyntään.

Ennen laajentumistaan Suomen markkinoille, Lendahand on kerännyt rahoitusta kotimaassaan jo yli 2000 kohteeseen, joissa sosiaalinen vaikuttavuus on keskiössä. Lendahandin projektien vaikuttavuudessa painottuu työllisyyden lisääminen sekä perustarpeiden kuten toimivan energiaverkon toteutuminen. Rahoituskohteina on ollut yrityksiä yli kahdestakymmenestä maasta, esimerkiksi Mongoliasta, Intiasta ja Ugandasta.

Rahoittajat saavat lainaamalleen pääomalle korkoa, joten kyse ei ole hyväntekeväisyydestä. Taloudellisiin lainalaisuuksiin perustuvat rahoitusmallit tarjoavat kestävän pohjan pienyrittäjille.

“Kehittyvien maiden pienyrityksille joukkorahoitetun lainan ehdot ovat houkuttelevat verrattuna nykyisiin vaihtoehtoihin, joita voidaa usein pitää pikavipin kaltaisina luottoina. Joukkorahoittajien kanssa voimme tarjota kestäviä hankkeita tekeville yrittäjille vakaan, ennustettavan ja pitkäkestoisen rahoituksen, jossa on maltilliset kustannukset”, Lendahandin perustaja Peter Heijen toteaa.

Ensimmäinen askel yritysten yhteistyössä oli heidän ja Demos Helsingin järjestämä keskusteluilta vaikuttavasta sijoittamisesta, joka puhutteli tapahtumapaikan pinkeäksi täyttänyttä monenkirjavaa yleisöä. Yritysten intresseissä onkin nostaa vaikuttavuussijoittamista tiedetyksi ja keskustelluksi puheenaiheeksi.

“Vaikuttava sijoittaminen puhuttelee monia sellaisia, joiden suhtautuminen tavanomaiseen sijoittamiseen on tyypillisimmin ollut etäinen. Olen erityisesti hyvilläni, että tarjoamissamme sijoituskohteissa esimerkiksi naissijoittajien osuus on ollut korkea, mikä rikkoo oletettuja kaavoja,” Joukon Voiman toimitusjohtaja Jukka Kajan iloitsee.

Ensimmäinen Joukon Voiman ja Lendhanding yhteistyöprojekti julkaistaan aamupäivällä 5.10.2018.

Lisätiedot:

Erik Vonk
International rollout manager
Lendahand
erik . vonk [ a ] lendahand.com
+44 (0)78 15721744

Jukka Kajan
toimitusjohtaja
Joukon Voima Oy
+358 50 4674740
jukka [ a ] joukonvoima.fi