TANELI, 6V, YMMÄRSI, MISTÄ JOUKON VOIMASSA ON KYSE – NÄIN SE TAPAHTUI

Julkaistu: 21.3.2016

Toissa viikonloppuna Joukon Voiman tiimi oli mukana seuraavan joukkorahoituskampanjamme esittelyvideon kuvauksissa. Videolla esiintyy kaikenikäisiä ihmisiä ja yhtenä tähtenä loistaa myös Taneli, 6v.

Kuvaustauolle siirtyessämme Joukon Voiman Pentti kävi Tanelin kanssa ikimuistoisen keskustelun:

Pentti: Kato Taneli, tossa on meidän vuokraama sähköauto. Huomaatko mikä puuttuu auton perästä?
Taneli: Hmm…siinä ei oo pakoputkea!
Pentti: Vau! Oikein!
Taneli: Eiks se oo sit niin, et jos kaikki autot ois sähköautoja, niin ei ois ollenkaan saasteita?
Pentti: … (sanatonta äimistelyä)

Keskustelun kuulleiden joukonvoimalaisten leuat loksahtivat, sillä Taneli, 6v, kiteytti omalla tavallansa aika pitkälti sen, mitä me yritämme pukea sanoiksi päivittäin. Polttomoottoriautojen aika tulisi olla ohi. Sama koskee fossiilista energiantuotantoa. Me haluamme olla osaltamme vauhdittamassa tuota muutosta.

Lapsikin ymmärtää, ettei pakokaasua voi hengittää. Se on myrkkyä ihmiselle ja ympäristölle. On aivan varmaa, että saamme jonain päivänä kertoa epäuskoisille lapsenlapsillemme tarinoita esihistoriallisesta maailmasta, jossa kaikki tiet olivat täynnä näitä myrkkyautoja.

Joukon Voima mahdollistaa kaikille helpon ja kannattavan tavan nopeuttaa kehitystä kestävämpään tulevaisuuteen. Joukon Voimassa tekemämme työ energia-asioissa on meille ylpeys ja sydämen asia. Tule mukaan. Liity postituslistallemme, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista hankkeistamme.

Alkuperäinen kuva: Flickr/Frumbert