Meille töihin? – Kolme näkemystä Joukon Voimasta

Julkaistu: 26.2.2018

Juuso, perustaja, tekninen neuvonantaja:

Joukon Voiman liiketoiminta perustuu toisilleen tuntemattomien joukkorahoittajien yhdistämisen toteuttaaksemme uusia kestävän energian projekteja. Myös työpaikkana Joukon Voima yhdistää monenlaisia ihmisiä eri lähtökohdista ja erilaisilla, toisiaan tukevilla taidoilla. Joukon Voiman tiimiin kuuluu niin villejä taiteilija-visionäärejä, asiallisia strategeja, sosiaalisesti lahjakkaita neuvottelijoita, kuin teknisorientoituneita ohjelmoijia.

Vaikka porukka onkin erilaista, sitä kuitenkin yhdistää tärkeänä tekijänä usko siihen, että joukkorahoituksella ja näin ihmisiä yhdistämällä voidaan saada aikaan merkittävä positiivinen muutos maailmassa. Kaikki persoonat toimivat yhdessä ja ovat tarpeellisia, jotta mahdollistettaisiin niin Joukon Voiman päivittäiset perustoiminnot kuin uusien palveluiden suunnittelu ja tuottaminen.

Vaikka itse en olekaan tällä hetkellä päivätöissä Joukon Voimassa, avustan yrityksen ydintiimiä teknisten asioiden ratkaisussa tuomalla oman tietotekniikan osaamiseni osaksi Joukon Voiman monipuolista taitopalettia. Olisiko sinulla taitoja, joita lisätä tähän palettiimme, jotta Joukon Voima voisi tuottaa entistä enemmänkin muutosta kohti kestävää tulevaisuutta?

 

Jukka, perustaja, toimitusjohtaja

Minua ilahduttaa Joukon Voimassa erityisesti kaksi asiaa: sisäinen inhimillisyys ja ulkoinen innostus.

Tuntuu, että kaikki ihmiset, jotka Joukon Voimaa tekevät, ovat mukana erittäin terveellä arvopohjalla. Perustajat, työntekijät, sijoittajat, neuvonantajat…  Inhimillinen ote yrityksen pyörittämiseen ei ole pois tarmokkuudesta tai kunnianhimosta – jopa päin vastoin. Kun tavoiteltavat asiat ovat mielekkäitä ja niitä kohti pyritään terveessä hengessä, sitä huomaa laittavansa likoon paljon enemmän kuin mitä ”pakotettuna” laittaisi. On hienoa, että esim. muut perustajat säännöllisesti kysyvät ”Jukka, miten menee, ootko muistanu ottaa myös lungisti?”.

Ja se toinen: ulkoinen innostus. On aivan uskomattoman siistiä tehdä juttua, josta ihmiset ovat innoissaan ja joka nähdään tärkeäksi. Osaksemme saama hyväntahtoisuus on todella kannustavaa. Tämä osoittaa sen, että ajatuksemme, arvomme ja kulttuurimme resonoivat ja puhuttelevat.

”Moi, mä haluan tehdä teille töitä!”. Sori, mutta meillä ei ole nyt rekry käynnissä. ”Eiku ei ei ei, miten mä voin auttaa teitä? Jos joskus tarvitsette johonkin kaksi kättä tai muuta apua, niin mieluusti jeesin.” Nyt kun meillä on rekry auki, yksi saamamme ”hakemus” oli kannustusviesti, jossa todettiin, ettei ole välttämättä soveltuvuutta tulla meille töihin, mutta kirjoittaja halusi vain lähettää kannustavat terveisensä. Väittäisin, että aniharva firma saa tällaista osakseen. Sanomattakin selvää, tällaisessa ympäristössä on aikasta hyvä tehdä töitä.

 

Lauri, perustaja, hallituksen puheenjohtaja

Kun puhutaan Joukon Voimasta ja yrityskulttuurista, täytynee ensin todeta, että tämä on asia, jota olemme aktiivisesti pohtineet – minkälaiseksi haluamme kulttuurin muodostuvan? Olemme kokeneet, että kulttuuri ohjaa lopulta myös sitä, kuinka kestäväksi liiketoimintamme muodostuu. Kulttuurin muodostumisen, ja muodostamisen, pohjana ovat tietysti ihmiset – ei kulttuuria voi pakottamallakaan luoda. Tiimin jäsenten perusarvot ovat siis vahvasti läsnä. Mutta niillä valinnoilla, joita päivittäin teemme on merkittävä rooli siinä, minkälainen yhteinen käytännön kulttuuri meille muodostuu. Ja siitä, että ne ohjaavat kulttuuriamme oikeaan suuntaan olemme alusta asti pitäneet huolta.

Yksi merkittävä piirre tekemisessämme on sangen laaja avoimuus. Ennen kaikkea olemme ottaneet rohkeasti vaikeitakin asioita ajoissa pöydälle. Tämä on sekä tiivistänyt tiimin välejä, että auttanut meitä ymmärtämään toisiamme ja selviytymään vaikeista paikoista. Yksittäisille tiimin jäsenille se näkyy tukena ja joustona firman puolesta.

Toinen yhdistävä tekijä tiimin kesken on arvopohja. Kolme erilaista perustajaa lähes ortogonaalisin huumorintajuin varustettuna pystyy kuitenkin nauramaan keskenään, koska luottamus samassa veneessä (vetskari kiinni, istualtaan) seilaamiseen on vahva.

 

Haemme tällä hetkellä myyjää tiimiimme. Lue työilmoitus ja lähetä hakemus!