Joukon Voima ja TRINE yhteistyöhön: yhdessä energiaköyhyyttä vastaan

Julkaistu: 13.3.2017

Olemme aloittaneet yhteistyön ruotsalaisen joukkorahoitusalusta TRINEn kanssa, poistaaksemme osaltamme energiaköyhyyttä maailmasta. Yli 1.2 miljardilla ihmisellä ei ole mahdollisuutta käyttää sähköä.  TRINE ratkoo tätä ongelmaa yhdistämällä yksityiset rahoittajat ja paikalliset, kehittyvien markkinoiden aurinkoenergiatoimijat. Maaliskuusta lähtien TRINEN projektit ovat esillä Joukon Voiman sivuilla, jotta myös suomalaiset joukkorahoittajat pääsevät niihin helpommin osallistumaan.

Tämä yhteistyö on mielestämme kutkuttava useammasta eri syystä. Joukon Voimaa perustaessa yksi pitkän tähtäimen tavoitteistamme oli joukkorahoittaa uusiutuvan energian järjestelmiä myös kehittyviin maihin. TRINEn kanssa tehtävä yhteistyö luo meille hyvän mahdollisuuden täyttää tavoitteemme ja osallistua globaaliin energiamurrokseen. TRINE on myös WWF:n Climate Solver -yritys.

TRINEn projekteissa meitä kiehtoo ympäristövaikutusten lisäksi myös sosiaalinen vaikuttavuus. TRINEn mahdollistamat aurinkovoimajärjestelmät ovat jo tähän mennessä auttaneet yli 40,000 ihmistä saamaan sähköä käyttöönsä. Aurinkoenergia on avainasemassa monien ongelmien ratkaisemiseksi ja sillä on merkittävä vaikutus esimerkiksi ihmisten terveyden ja toimeentulon turvaamiseksi. Sähkön kyläyhteisöille ja yksittäisille perheille tuomien mahdollisuuksien lisäksi TRINE mahdollistaa paikallisten yritysten liiketoimintaa.

TRINEn projektit toteutetaan lainapohjaisella joukkorahoituksella, mikä tarkoittaa, että niihin osallistuminen ei ole hyväntekeväisyyttä. Sen lisäksi, että joukkorahoittaja on ratkomassa energiaköyhyyttä ja edistämässä puhtaan energian tuotantoa, saa hän rahoittamansa summan lopulta takaisin korkojen kera. TRINEn mahdollistamilla lainoilla edistetään taloudellisesti kestävää bisnestä ja varmistetaan, että uusiutuvaan energiaan investoiminen on houkuttelevaa mahdollisimman monelle sijoittajalle. Näin projektien skaala ja vaikuttavuus ovat entistä suurempia.

Olemme ylpeitä ja innoissamme, että pääsemme työskentelemään TRINEn kaltaisen yrityksen kanssa ja uskomme, että tuomalla heidät yhteen suomalaisten joukkorahoittajien kanssa olemme taas askelta pidemmällä aikamme vaikeimpien ongelmien ratkaisemisessa.

Lisätiedot:
Eevi Saarikoski
Kampanja- ja yhteisövastaava
eevi a joukonvoima.fi
+358 40 777 5152