Idealgrain

0%

Kestävä ruoantuotanto

Idealgrain

Number of funders:

0

Minimum:

10 000 €

Pledged:

0

Goal:

30 000 €

  • Ends 9.6.2018

Kiertomallasleipomosta mäskiä lautaselle!

Idealgrain Oy hyötykäyttää lähipienpanimoiden mallasjäännöstä eli mäskiä osana kestävää ruoantuotantoa. Tästä mäskistä valmistamme kiertomallasta, jota hyödynnämme muun muassa katuruokapyörämme Spent Grain Labin kokeellisessa ja hauskassa katuruoassa.
Tavoitteenamme on vakioitua tuottamaan kiertomallastuotteita, jotta niitä olisi saatavilla ympäri vuoden. Siksi olemme aloittaneet tämän rahoituskampanjan jotta voisimme pystyttää kiertomallasleipomon tukikohdaksemme missä valmistamme tuotteita katuruokapyöräämme, mutta myös kauppoihin kaikkien saataville ja nautinnoksi.

Mallasjäännöstä syntyy globaalisti vuosittain 40 miljoonaa tonnia. Tämä hyötykäytetään mahdollisuuksien mukaan, mutta silti suuri osa tästä kuitu- ja proteiinirikkaasta viljajakeesta päätyy käyttämättömänä maaperään.

Perinteisesti aikana jolloin panimot ja leipomot olivat pieniä, käytettiin mäskiä leipien lisä raaka-aineena. Haluamme tuoda nykypäivään näitä vanhoja ja hyväksi havaittuja tapoja ja menetelmiä, mutta myös modernilla otteella ja ajatuksella.

Mäskissä on paljon mahdollisuuksia ja me haluamme viedä sen hyötykäyttämistä eteenpäin.

Mikäli kampanja ei saavuta vähimmäistavoitettaan, palautetaan joukkorahoittajien varat kuluitta.
Form:
Vastike

Recipient of funding:

Idealgrain Oy
Project type:

Kestävä ruoantuotanto
Location:

Helsinki
Subscription period ends:

9.6.2018