Lendahand: sijoita sinne, missä se vaikuttaa


Lendahand on Joukon Voiman hollantilainen yhteistyökumppani, jonka tarjoamat projektit täydentävät kauttamme avautuvien vaikuttavien sijoituskohteiden kirjoa. Kehittyviin maihin suuntautuvissa projekteissa painottuu erityisesti sosiaalinen vaikuttavuus.


Lendahand on perustamisensa jälkeen rahoittanut yli 2000 hanketta, joilla joukkorahoittajat ovat luoneet kestäviä työpaikkoja ja edellytyksiä perustarpeiden täyttämiseen kehittyvien maiden asukkaille. Rahoitusta on järjestetty yli 20 maahan, mm. Mongoliaan, Ugandaan, Keniaan ja Meksikoon. Lendahandin visiona on, että kestävä muutos köyhyyden poistamiseksi saavutetaan yhdistämällä sosiaalinen vaikuttavuus ja taloudellinen kannattavuus.

Lendahand välittää suoria lainoja kehittyvien maiden yrityksille sekä paikallisille rahoituslaitoksille, jotka ohjaavat sijoitukset edelleen hankkeiden toteuttajille. Lendahand käyttää näistä termejä ”Direct Investments” ja ”Local Partner Investment”:

Direct investments:
Lainoitettavana tahona on suoraan hankkeen toteuttava yritys, joka vastaa lainan takaisinmaksusta korkoineen. Näissä projekteissa korot ovat tyypillisesti 5-7%. Myös riskit ovat korkeammat kuin hajautetuissa sijoituksissa.

Investing via local partner:
Lendahandin kautta voidaan rahoittaa myös kehittyvissä maissa toimivia rahoituslaitoksia, jotka sijoittavat varat edelleen ennalta määrättyihin projekteihin. Näin ollen joukkorahoittajan kokema riski liittyy lainoitettavan rahoituslaitoksen maksukykyyn yksittäisen yrityksen sijaan. Koska riski on hajautetumpi ja toisaalta välikäsiä enemmän, on korkotaso maltillinen, tyypillisesti noin 2,5 – 4,25%.

 

Avainhenkilöt

Koen The
toimitusjohtaja

”Haluan hyödyntää taitojani, joita kartutin aikaisemmassa työelämässäni Lontoon investointipankeissa auttaakseni kehittyvien maiden lapsia saamaan hyvän tulevaisuuden. Kestävät sijoitukset ovat nimittäin hyväksi niin muiden kuin sinunkin tulevaisuudelle.”

Peter Heijen
perustaja

”Joitain vuosia sitten matkustin Nepalin, Intian ja Bangladeshin halki. Todistin omin silmin kuinka elinkeinon harjoittaminen ovat voimakkaimpia aseita taistelussa köyhyyttä vastaan. Monella yrittäjällä vaan ei ollut mahdollisuutta saada järkevää rahoitusta. Ajattelin, että joukkorahoitus voisi ratkaista ongelmaa, mikä sai minut perustamaan Lendahandin.”

Joukkorahoituspalvelu Lendahand tarjoaa lainamuotoisia sijoituskohteita kehittyvien maiden yrityksiin tavoitteenaan voimakas sosiaalinen vaikuttavuus.

Joukkorahoittajalle:

Kaikki Lendahand-logolla merkityt joukkorahoitettavat projektit ovat Lendahandin hallinnoimia ja omistamia hankkeita. Joukon Voima ei ole näissä joukkorahoituksissa osapuolena.

Ennen rahoitusta perehdy riskeihin huolellisesti. Lisätietoja Lehdanahdista ja heidän projekteistaan löydät heidän sivustoltaan.

Käynnissä olevat projektit

Lendahand

Lendahand

Tutustu kumppanimme Lendahandin avoinna oleviin vaikuttaviin sijoituskohteisiin heidän sivustollaan.
Sijoituksellasi tarjoat perustarpeita niitä tarvitseville ja saat sijoituksellesi korkoa.

Sijoituskohteiden arvioinnista,
sekä lainojen järjestelyistä
vastaa yhteistyökumppanimme
Lendahand.
Placeholder
Tutustu projektiin